Τι σημαίνει ασφαλές site

Ασφαλής θεωρείται μια ιστοσελίδα όπου κάποιος δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και δικαιώματα σε αυτήν πέρα από οτι του επιτρέπει ο ρόλος του. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα και οι περιπτώσεις όπου ανασφαλή site πέφτουν θύματα επιδέξιων και αλλάζουν το περιεχόμενο του site ή ακόμα το διαγράφουν τελείως. Υπάρχει και η περίπτωση όπου εξωτερικός παράγοντας μπορεί και αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, οι παραγγελίες ενός e-shop ή τα οικονομικά στοιχεία μιας επιχείρησης.

Ποιος θα θελήσει να χακάρει το site μου;

Μια εύλογη απορία είναι ποιος θα θελήσει να χακάρει το δικό μου site;. «Από τόσα εκατομμύρια website, θα επιλέξουν το δικό μου;». Οι χάκερ θα βάλουν στο μάτι π.χ. το υπουργείο άμυνας, μια μεγάλη εταιρεία ή οργανισμό πάντως είναι εξαιρετικά σπάνιο το να στοχοποιήσουν και να επιτεθούν στο δικό σας website. Αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι η ιστοσελίδα σας να γίνει στόχος μαζικής επίθεσης όπου χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα συστήματα να ελέγξουν το δικό σας όπως και χιλιάδες άλλα site για κενά ασφαλείας αναζητώντας μια ευκαιρία για πρόσβαση στον server σας και στο διαχειριστικό του site σας.

Στη συνέχεια μπορεί να πέσετε θύμα και να σας χρησιμοποιήσουν για την αποστολή spam email είτε να εισάγουν μέσω του site σας κακόβουλα script κ.ά.

Τι σημαίνει ασφαλές site
Υπάρχουν επιπτώσεις αν χακαριστεί το site μου;

Υπάρχουν επιπτώσεις αν χακαριστεί το site μου;

Αν χακαριστεί το site σας από μαζική επίθεση τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, και συνήθως το site σας παραμενει υπό τον έλεγχό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα όπως η αφαίρεση του από το Google, το κλείσιμο του λογαριασμού από τον διαχειριστή που φιλοξενεί την ιστοσελίδα ή ακόμα και απώλεια χρημάτων.

Σε μεμονωμένες επιθέσεις, τα προβλήματα είναι διαφορετικα όπως η δυσφήμιση και η απώλεια δεδομένων.

Τι κάνει το Grafisto για την ασφάλεια των πελατών του;

  • Κρατάμε καθημερινά backup σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (π.χ. dropbox) με δυνατότητα γρήγορης επαναφοράς αλλά και (2) εβδομαδιαία και (2) μηνιαία αντίγραφα. Αν χακαριστεί το site σας και το διαπιστώσετε μετά από μερικές ώρες τότε ακόμα και το ημερήσιο backup θα είναι άχρηστο.
  • Παίρνουμε χαρακτηριστικά μέτρα ασφαλείας στον server.
  • Κάνουμε όλα τα updates & τα updates ασφαλείας στο site στην ώρα τους.

Σε περίπτωση που δεν σας υποστηρίζουν επαρκώς, καλέστε μας στο 22654 00002 για να συζητήσουμε παρέα τι λύσεις υπάρχουν.

Copyright © 2013-2022 Grafisto