Skip to main content
Δυνάμωσε την επιχείρησή σου τοπικά! με μικρές κινήσεις

Δυνάμωσε την επιχείρησή σου τοπικά! με μικρές κινήσεις

Σήμερα στην ψηφιακή εποχή, η κυριαρχία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, η εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και η διαφήμιση μέσω ίντερνετ αλλάζουν τις συνήθειες όλων μας.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο αυτό τρόπο επικοινωνίας και δικτύωσης. Υπάρχουν κινήσεις, χωρίς απαραίτητα μεγάλο κόστος, που θα υποδείξουν στους χρήστες και δυνητικούς πελάτες που βρίσκεται η επιχείρηση σας στο χάρτη, τι υπηρεσίες ή προϊόντα προσφέρει και με τι κόστος όπως επίσης για το αν υπάρχει μια προσφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Λίγα χρόνια πριν όλα αυτά ήταν άγνωστα, αφού ένα διαφημιστικό φυλλάδιο ή ένα απλό αυτοκόλλητο "Προσφορά" ή "Εκπτώσεις" κολλημένο στο εξωτερικό τζάμι ήταν αρκετό.

Σήμερα περίπου το 89% των ανθρώπων αναζητούν τοπικές επιχείρησης στο κινητό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ενώ ένα 58% ψάχνει καθημερινά.

Παρακάτω προτείνουμε 3 βασικές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο σε τοπικό επίπεδο.

Δημιουργία σελίδας για την επιχείρηση στο Facebook

facebook page
facebook page

Οι χρήστες του Facebook αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα η μη παρουσία της επιχείρησής σας σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο να λειτουργήσει αρνητικά. Φτιάχνοντας μια σελίδα στο Facebook (Facebook Page), μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας κοινό, να τους παρουσιάσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, και να δημιουργήσετε μια προσφορά. Αρχικά διαμορφώνετε το προφίλ της επιχείρησης, δηλαδή συμπληρώνετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σας ζητηθούν όπως τα στοιχεία επικοινωνίας, το ωράριο της επιχείρησης, το λογότυπό σας και οτι άλλο σας ζητηθεί. Στη συνέχεια προσκαλείτε τους φίλους σας (που έχετε στο προσωπικό σας προφίλ) να κάνουν "Like" τη σελίδα σας. 

Μέσα από τη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook, έχετε την δυνατότητα να κοινοποιήσετε φωτογραφίες, βίντεο, προσφορές, να ανταλλάξετε μηνύματα σε φιλικό ύφος και να λάβετε κριτικές (αν το θέλετε) για την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Μπορείτε ακόμα να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Kατάστημα" του Facebook και μέσα εκεί να παρουσιάζετε τα προϊόντα σας με τιμή ή χωρίς τιμή. Σε περίπτωση που όλα αυτά σας δυσκολεύουν μπορείτε να προσθέσετε ένα φίλο ή συνεργάτη ως "Διαχειριστή της σελίδας" και να μοιράζεστε τις δουλειές.

Τέλος το Facebook παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών σελίδων να δημιουργήσουν διαφημίσεις (Χορηγούμενη) με το κόστος να ξεκινάει μόλις από το 1 ευρώ/ημέρα.

Δημιουργία προφίλ της επιχείρησης στο Google Mybusiness

google mybusiness
google mybusiness

To Google myBusiness είναι μια υπηρεσία της Google που σου δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις την επιχειρησή σου στο χάρτη της Google αλλά και να εμφανίζεσαι σε  μια "Πλαϊνή μπάρα" με πληροφορίες της επιχείρησης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις είναι ένα λογαριασμό gmail.

Στην πλατφόρμα του Google myBusiness, αφού συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρησή σας, θα πρέπει να λάβετε μια κάρτα με τον κωδικό ενεργοποίησης που θα σταλεί από την ίδια την Google στην διεύθυνση της επιχείρησης (θα είναι η ίδια διεύθυνση με αυτή που θα εμφανίζεται και στους χάρτες) με την επωνυμία σας. Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την συμπλήρωση του προφίλ σας.

Το Google myBusiness δίνει την δυνατότητα σε νέους πελάτες σας να λάβουν "Οδηγίες" μέσω χάρτη για την τοποθεσία στο κινητό τους τηλέφωνο, να δουν κάποια ανάρτηση σας ή μια προσφορά σας. Σε δημοφιλείς επιχειρήσεις η Google δημιουργεί από μόνη της το αντίστοιχο προφίλ. Αν είστε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας επιχείρησης το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τη διαχείριση στα χέρια σας!

Τοποθέτηση της επιχείρηση σας σε τοπικούς οδηγούς ή καταλόγους

τοπικός οδηγός myfokida
τοπικός οδηγός

Ένα σημαντικό βήμα για την διαδικτυακή σας προβολή είναι η καταχώρηση της επιχείρησή σας σε τοπικούς καταλόγους π.χ. www.myfokida.gr

Μέσω των τοπικών διαδικτυακών καταλόγων μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, φωτογραφίες της επιχείρησης ή των προϊόντων της, τα στοιχεία επικοινωνίας, εμφάνιση της επιχείρησης στο χάρτη, να συνδέσετε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδα. Μέσω αυτού του τοπικού καταλόγου θα εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google σε συγκεκριμένες "Λέξεις - Κλειδιά" με βάση την γεωγραφική θέση σας. Πέρα από αυτό, η καταχώριση σε ένα τοπικό ιντερνετικό οδηγό στις επιχειρήσεις που διαθέτουν μια ιστοσελίδα θα λειτουργήσει ευεργετικά φέρνοντας νέο κόσμο στην ιστοσελίδα και θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της.

Πέρα από τις παραπάνω λύσεις υπάρχουν και επιλογές για πιο εξειδικευμένη προβολή όπως είναι η καταχώριση στο "Trip Advisor" ή η δημιουργία Βlog (αρθρογραφία) αλλά και η δημοσίευση άρθρων σε κάποιο τοπικό ειδησεογραφικό site.

Στο Grafisto διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και πιστοποιήσεις για να σας βοηθήσουμε να χτίσετε σωστά και οικονομικά την διαδικτυακή σας προβολή.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας εδώ ή καλέστε μας στο τηλ.: 22654 00002.

Social Media, Facebook, google myBusiness

Copyright © 2013-2024 Grafisto