• Αρχική
  • BLOG
  • Δυνάμωσε την επιχείρησή σου τοπικά! με μικρές κινήσεις
Δυνάμωσε την επιχείρησή σου τοπικά! με μικρές κινήσεις
  • Dimitris Koutsoubas

Δυνάμωσε την επιχείρησή σου τοπικά! με μικρές κινήσεις

Σήμερα στην ψηφιακή εποχή, η κυριαρχία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, η εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και η διαφήμιση μέσω ίντερνετ αλλάζουν τις συνήθειες όλων μας.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο αυτό τρόπο επικοινωνίας και δικτύωσης. Υπάρχουν κινήσεις, χωρίς απαραίτητα μεγάλο κόστος, που θα υποδείξουν στους χρήστες και δυνητικούς πελάτες που βρίσκεται η επιχείρηση σας στο χάρτη, τι υπηρεσίες ή προϊόντα προσφέρει και με τι κόστος όπως επίσης για το αν υπάρχει μια προσφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Λίγα χρόνια πριν όλα αυτά ήταν άγνωστα, αφού ένα διαφημιστικό φυλλάδιο ή ένα απλό αυτοκόλλητο "Προσφορά" ή "Εκπτώσεις" κολλημένο στο εξωτερικό τζάμι ήταν αρκετό.

Σήμερα περίπου το 89% των ανθρώπων αναζητούν τοπικές επιχείρησης στο κινητό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ενώ ένα 58% ψάχνει καθημερινά.

Παρακάτω προτείνουμε 3 βασικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας για να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο τοπικά.

Δημιουργια σελιδας για την επιχειρηση στο Facebook

facebook page
facebook page

Οι χρήστες του Facebook αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα η μη παρουσία της επιχείρησής σας σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο να λειτουργήσει αρνητικά. Φτιάχνοντας μια σελίδα στο Facebook (Facebook Page), μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας κοινό, να τους παρουσιάσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να κάνετε κάποια προσφορά. Στην αρχή πρέπει να στήσετε το προφίλ της επιχείρησης, δηλαδή να συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως τα στοιχεία επικοινωνίας, το ωράριο της επιχείρησης, να βάλεται το λογότυπό σας και γενικά οτι πληροφορίες σας ζητηθούν. Στη συνέχεια μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας (δηλαδή τους φίλους που έχετε στο προσωπικό σας προφίλ) να κάνουν "Like" τη σελίδα σας. 

Μέσα από τη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook, έχετε την δυνατότητα να κοινοποιήσετε φωτογραφίες, βίντεο, προσφορές, να ανταλλάξετε μηνύματα σε φιλικό ύφος και να λάβετε κριτικές (αν το θέλετε) για την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Μπορείτε ακόμα να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Kατάστημα" του Facebook και μέσα εκεί να παρουσιάζετε τα προϊόντα σας με τιμή ή χωρίς τιμή. Σε περίπτωση που όλα αυτά σας δυσκολεύουν μπορείτε να προσθέσετε και ένα φίλο ή συνεργάτη ως "Διαχειριστή της σελίδας" και να μοιράζεστε τις δουλειές.

Τέλος το Facebook παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών σελίδων να δημιουργήσουν διαφημίσεις (Χορηγούμενη) με το  κόστος να ξεκινάει από 1 ευρώ/ημέρα.

 

Δημιουργια προφιλ της επιχειρησης στο Google Mybusiness

google mybusiness
google mybusiness

To Google myBusiness είναι μια υπηρεσία της Google που σου δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις την επιχειρησή σου στο χάρτη της Google αλλά και να ενεργοποιήσεις την "Πλαϊνή μπάρα" με πληροφορίες της επιχείρησης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις είναι ένα λογαριασμό gmail.

Στην πλατφόρμα του Google myBusiness, αφού συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρησή σας, θα πρέπει να λάβετε μια κάρτα με τον κωδικό ενεργοποίησης που θα σταλεί από την ίδια την Google στην διεύθυνση της επιχείρησης (θα είναι αυτή που θα εμφανίζεται και στους χάρτες) με την επωνυμία σας. Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την συμπλήρωση του προφίλ σας.

Το Google myBusiness δίνει την δυνατότητα σε νέους πελάτες σας να λάβουν "Οδηγίες" μέσω χάρτη για την τοποθεσία στο κινητό τους τηλέφωνο, να δουν κάποια ανάρτηση σας ή μια προσφορά σας. Σε δημοφιλείς επιχειρήσεις η Google δημιουργεί από μόνη της το αντίστοιχο προφίλ. Αν είστε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας επιχείρησης το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τη διαχείριση στα χέρια σας!

 

Τοποθετηση της επιχειρηση σας σε τοπικους οδηγους η καταλογους

τοπικός οδηγός myfokida
τοπικός οδηγός

Ένα σημαντικό βήμα για την διαδικτυακή σας προβολή είναι η καταχώρηση της επιχείρησή σας σε τοπικούς καταλόγους π.χ. www.myfokida.gr

Μέσω των τοπικών καταλόγων μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ σας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, φωτογραφίες της επιχείρησης ή των προϊόντων της, τα στοιχεία επικοινωνίας, εμφάνιση της επιχείρησης στο χάρτη, να συνδέσετε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδα. Μέσω αυτού του τοπικού καταλόγου θα εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google σε συγκεκριμένες "Λέξεις - κλειδιά" με προτεραιότητα την γεωγραφική θέση σας. Πέρα από αυτό, η καταχώριση σε ένα τοπικό ιντερνετικό οδηγό στις επιχειρήσεις που διαθέτουν μια ιστοσελίδα θα λειτουργήσει ευεργετικά φέρνοντας νέο κόσμο στην ιστοσελίδα και θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της.

Πέρα από αυτά υπάρχουν και λύσεις πιο εξειδικευμένες όπως είναι η καταχώριση στο "Trip Advisor" ή η δημιουργία Βlog (αρθρογραφία) είτε σε μορφή ιστοσελίδας είτε σαν δημοσίευση σε κάποιο τοπικό ειδησεογραφικό site.

Στο Grafisto διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και πιστοποιήσεις για να σας βοηθήσουμε να χτίσετε την διαδικτυακή σας προβολή.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας εδώ ή καλέστε μας στο τηλ.: 22654 00002.

Ετικέτες: Social Media Facebook google myBusiness

Επικοινωνια

Εγγραφη στο Newsletter

logo inverse grafisto
Σχεδιαστικo Γραφειο, κατασκευη ιστοσελιδων, 3d απεικονιση

Βασική προτεραιότητα του Grafisto είναι η ικανοποίηση των πελατών του προσφέροντας πάντα λεπτομερή σχεδιασμό. Καλύπτει με σύγχρονο τρόπο τις απαιτήσεις κάθε επαγγελματία ή επιχείρησης.

Copyright © 2018 Grafisto O.E.