• Αρχική
  • BLOG
  • Προώθηση/βελτιστοποίηση ιστοσελίδων
  • Dimitris Koutsoubas

Προώθηση/βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop μόνο σαν μέσο ενημέρωσης και διαφήμισης της επιχείρηση μας και των προϊόντων της πλέον δεν είναι αρκετή.

Ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς στις πρώτες σελίδες του Google, οι χρήστες αποκτούν γνώση και επιλέγουν προσεκτικά αν θα βρεθούν στην ιστοσελίδα σας και αν θα επιλέξουν το προϊόν σας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να σας εντοπίσουν και στη συνέχεια να κρίνουν αν θα σας προτιμήσουν. 

Προωθηση/βελτιστοποιηση ιστοσελιδων - Μαθε τι ειναι και πως γινεται με επιτυχια

Μια ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη είτε πληκτρολογώντας το domain name π.χ. www.grafisto.gr σε ένα φυλλομετρητή (browser) είτε γράφοντας μια φράση τι ψάχνουν να βρουν χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης, κυρίως το Google. Στην μηχανή αναζήτησης κάνουμε μια αναζήτηση "περιγραφικά" δίνοντας λέξεις ή φράσεις που είναι σχετικές με αυτό που ψάχνουμε και ονομάζονται "λέξεις - κλειδιά" . Οι "λέξεις - κλειδιά" είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αναζήτηση του πιο σωστού περιεχομένου μιας ιστοσελίδας. Τις λέξεις κλειδιά της γράφουν οι χρήστες. Επίσης το Google προτείνει κάποιες άλλες "λέξεις-κλειδιά" συναφείς, σύμφωνα πάντα με το τι ψάχνουν περισσότερο και οι υπόλοιποι χρήστες του διαδικτύου.

αναζήτηση αποτελεσμάτων στο google

Ως προώθηση ή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO εννοούμαι την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε σε μια ιστοσελίδα, με σοφή επιλογή  "λέξεων - κλειδιών", την προσαρμογή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σε αυτές τις λέξεις αλλά και κάποια βήματα ακόμα. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης των συγκεκριμένων λέξεων. Ένας άλλος διαφορετικός αλλά αποδοτικός τρόπος διάδοσης της ιστοσελίδας μας είναι τα κοινωνικά δίκτυα με κυρίαρχο στην ελληνική αγορά το Facebook. To Facebook χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά άρα αποτελεί ένα καλό μέσο προώθησης της σελίδας μας, αύξησης της επισκεψιμότητας αλλά και τη δημιουργία στοχευμένης διαφήμισης. Η δημιουργία μιας σελίδας (fan page) στο facebook και μόνο δεν αποδίδει καρπούς. Η χρήση και των υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων π.χ. Twitter, Google +, Pinterest, Instagram είναι αναγκαία ανάλογα βέβαια το είδος της επιχείρησης.  

Για παράδειγμα, αν προωθούμε ένα συγκεκριμένο προϊόν με σκοπό την πώληση, η επιλογή των κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιούν την εικόνα είναι επιτακτική.

Τέλος, ένα δυνατό εργαλείο είναι το E-mail Marketing. Μπορούμε να ενημερώνουμε τους παλιούς πελάτες μας αλλά και να δημιουργήσουμε νέους.  Συλλέγουμε τα e-mail με φόρμες Newsletter που προσθέτουμε στην ιστοσελίδα, σε κοινωνικά δίκτυα και στη συνέχεια δημιουργούμε προωθητικές καμπάνιες για το προϊόν μας απευθείας στο "γραμματοκιβώτιο" του πελάτη μας.

Στο Grafisto ξέρουμε τον τρόπο για να προωθήσουμε σωστά και με αποτελέσματα μια επιχείρηση στο διαδίκτυο όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν με τόσους πελάτες μας.

 

SEO, Web Design

Επικοινωνια

Εγγραφη στο Newsletter

logo inverse grafisto
Σχεδιαστικo Γραφειο, κατασκευη ιστοσελιδων, 3d απεικονιση

Βασική προτεραιότητα του Grafisto είναι η ικανοποίηση των πελατών του προσφέροντας πάντα λεπτομερή σχεδιασμό. Καλύπτει με σύγχρονο τρόπο τις απαιτήσεις κάθε επαγγελματία ή επιχείρησης.

Copyright © 2018 Grafisto O.E.