• Αρχική
  • BLOG
  • Προώθηση/βελτιστοποίηση ιστοσελίδων
Προώθηση/βελτιστοποίηση ιστοσελίδων
  • Dimitris Koutsoubas

Προώθηση/βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop μόνο ως μέσο ενημέρωσης και διαφήμισης της επιχείρηση μας και των προϊόντων της δεν είναι αρκετή.

Η κατάταξη στις πρώτες σελίδες του Google αλλάζει συνεχώς, οι χρήστες τους διαδικτύου αυξάνονται και αποκτούν εμπειρία ώστε να επιλέξουν αν θα βρεθούν στην ιστοσελίδα σας ή θα μπουν στην σελίδα κάποιου ανταγωνιστή σας. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα να σας εντοπίσουν εύκολα στο Google και στη συνέχεια να κρίνουν αν θα προτιμήσουν την υπηρεσία ή το προϊόν σας. 

Προωθηση/βελτιστοποιηση ιστοσελιδων - Μαθε τι ειναι και πως γινεται με επιτυχια

Μια ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη είτε πληκτρολογώντας το domain name π.χ. www.grafisto.gr σε ένα φυλλομετρητή (browser) είτε γράφοντας μια φράση, τι ψάχνουν να βρουν χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης, κυρίως το Google. Στην μηχανή αναζήτησης κάνουμε μια αναζήτηση "περιφραστικά" δίνοντας λέξεις ή φράσεις που είναι σχετικές με αυτό που ψάχνουμε και ονομάζονται "λέξεις - κλειδιά" . Οι "λέξεις - κλειδιά" καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αναζήτηση των αποτελεσμάτων. Επίσης το Google προτείνει συναφείς "λέξεις-κλειδιά" , σύμφωνα με το τι ψάχνουν περισσότερο και οι υπόλοιποι χρήστες.

αναζήτηση αποτελεσμάτων στο google

Ως προώθηση ή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO εννοούμε την διαδικασία που ακολουθούμε σε μια ιστοσελίδα, με σοφή επιλογή  "λέξεων - κλειδιών", την προσαρμογή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σε αυτές τις λέξεις αλλά και κάποια βήματα ακόμα. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εμφανίζετε η ιστοσελίδα μας στην πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης των συγκεκριμένων λέξεων.

Ένας άλλος διαφορετικός αλλά αποδοτικός τρόπος διάδοσης της ιστοσελίδας μας είναι τα κοινωνικά δίκτυα με κυρίαρχο στην ελληνική αγορά το Facebook. To Facebook χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά άρα αποτελεί ένα καλό μέσο προώθησης της σελίδας μας, αύξησης της επισκεψιμότητας αλλά και τη δημιουργία στοχευμένης διαφήμισης. Η δημιουργία μιας σελίδας (fan page) στο facebook και μόνο δεν αποδίδει καρπούς.

Η χρήση και των υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων π.χ. Twitter, Google +, Pinterest, Instagram είναι αναγκαία ανάλογα βέβαια το είδος της επιχείρησης. Για παράδειγμα, αν προωθούμε ένα συγκεκριμένο προϊόν με σκοπό την πώληση, η επιλογή των κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιούν την εικόνα είναι επιτακτική.

Τέλος, ένα δυνατό εργαλείο είναι το E-mail Marketing. Μπορούμε να ενημερώνουμε τους παλιούς πελάτες μας αλλά και να δημιουργήσουμε νέους.  Συλλέγουμε τα e-mail με φόρμες Newsletter και την απαραίτητη συναίνεση και στη συνέχεια δημιουργούμε προωθητικές καμπάνιες για το προϊόν μας απευθείας στο "γραμματοκιβώτιο" του πελάτη μας.

Στο Grafisto ξέρουμε τον τρόπο για να προωθήσουμε σωστά και με αποτελέσματα μια επιχείρηση στο διαδίκτυο όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν με τόσους πελάτες μας.

 

 

SEO, Web Design

Επικοινωνια

Εγγραφη στο Newsletter

logo inverse grafisto
Σχεδιαστικo Γραφειο, κατασκευη ιστοσελιδων, 3d απεικονιση

Βασική προτεραιότητα του Grafisto είναι η ικανοποίηση των πελατών του προσφέροντας πάντα λεπτομερή σχεδιασμό. Καλύπτει με σύγχρονο τρόπο τις απαιτήσεις κάθε επαγγελματία ή επιχείρησης.

Copyright © 2018 Grafisto O.E.